179-mcg179-mcg179-mcg179-mcg
  • Laman Utama
  • Mengenai Kami
    • Kenali MCG
    • Carta Organisasi
    • Daftar Sukarelawan
    • Borang Penyumbang Tetap
  • Kempen
    • Wakaf Kompleks Masjid Al-Quddus
    • Winter Aid Syria
    • Charity Sale
    • Kasih Ramadan 1443H | 2022
    • Qurban & Aqiqah
  • Aktiviti
    • 2021
    • 2020
    • 2019
  • Blog
    • Bahasa Melayu
      • MCG Agenda
      • MCG Events
      • MCG Movement
      • MCG News
      • MCG Mission
      • MCG Planning
      • MCG Project
      • MCG Programme
    • English
  • Hubungi Kami
  • 0 itemsRM0.00
✕
TAKZIAH BUAT MUHAMMAD ADIB MOHD KASSIM
December 18, 2018
Planning And Movement January 2019
April 29, 2019
Published by admin on March 1, 2019
Categories
  • MCG Mission
Tags
Semai Di Sini Tuai Di Sana

Misi Bantuan Kebajikan Syria MCG + Giso USIM Melalui Turki yang Pertama tahun 2019 ini berlepas dari Istanbul ke Hatay tengahari ini. Misi ini yang bermula dari 28 Jan hingga 5 Feb 2019 lalu akan disambung hari ini. Alhamdulillah. Team MCG selamat sampai Airport Hatay.

Antara objektif utama kerjasama MCG dan Giso USIM melaksanakan Misi Utk Syria di Reyhanli, Kilis Dan Sanliurfa Turki ini adalah:
  • Melawat rumah anak-anak yatim yang ditaja oleh rakyat Malaysia melalui MCG.
  • Mengedarkan pek makanan dan keperluan asas Winter Aid for Syria kepada para pelarian terutama kepada keluarga miskin dan anak-anak syuhada' Syria.
  • Melawat dan menyerahkan sumbangan kepada pusat rehabilitasi pelarian Syria untuk keperluan perubatan seperti kerusi roda, peralatan perubatan dan sebagainya.
  • Berbincang dan memperkasa kerjasama bersama IHH bagi membanti rakyat Syria melalui pembangunan sekolah, masjid dan pusat pengajian Al Quran melalui sumbangan yang disalurkan rakyat Malaysia melalui MCG.
  • Membantu Para Pelajar Memenuhi Syarat Yang Ditetapkan Oleh Pihak USIM Yang Mewajibkan Setiap Pelajar Melaksanakan Program CSR Di Luar Negara Sekurang-kurangnya Sekali Sepanjang Tempoh Pengajian Mereka Di USIM.

Kempen Kutipan Dana MCG Winter Aid for Syria masih berjalan. Begitu juga Kutipan Dana Bagi Menaja Pendidikan Utk Anak-anak Yatim Syria.

Kepada sahabat-sahabat yang ingin menabung utk Saham Akhirat dan ingin menyumbang bagi menjayakan Misi Winter Aid for Syria MCG ini, bolehlah menyalurkan sumbangan sahabat-sahabat ke akaun yang tertulis di bawah nota ini atau seperti yang tertera di Poster yang kami siarkan. Terima kasih kepada sahabat-sahabat, semua penderma dan Pelajar Giso USIM serta USIM sendiri atas segala sokongan dan sumbangan dalam membantu kami membantu ummah. Moga Allah swt sentiasa merahmati dan membalas segala keikhlasan ini dengan ganjaran yang lumayan di dunia dan di Akhirat.
Allahumma Aamiin.

SUA MCG
(Pertubuhan Pencinta Muslim Sedunia @ Muslim Care Global)
012-6935938

*NOTA UTK PENDERMA:*

Sahabat-sahabat yang ingin menyumbang, boleh salurkan sumbangan sahabat-sahabat melalui akaun kami seperti berikut:
*PERTUBUHAN PENCINTA MUSLIM SEDUNIA (MUSLIM CARE GLOBAL)*
*RHB BANK : 2-12523-6001152-6*
*MAYBANK : 5624-7816 - 8967*

Disamping itu, mohon sahabat-sahabat maklumkan info sumbangan melalui WhatsApp kepada nombor telefon yang disertakan untuk tindakan kami selanjutnya:
Hj. Zakaria : 012 - 693 5938 / Whatsapp
En. Sham : 013 - 722 2558 / Whatsapp
En. Hafiz : 013 - 964 5932 / Whatsapp
En. Zaman : 019 - 323 3834 / Whatsapp
Share
0
admin
admin

Related posts

July 5, 2022

TABUNG KECEMASAN BANJIR DI BALING, KEDAH


Read more
June 6, 2022

BANTUAN KECEMASAN BANJIR DI ROHINGYA


Read more
May 25, 2022

MISI QURBAN & AQIQAH 1443H


Read more

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pertubuhan Pencinta Muslim Sedunia (Muslim Care Global) atau mudah dikenali sebagai MCG berdaftar dibawah Jabatan Pendaftar Pertubuhan Malaysia pada 14 Mac 2018 (PPM-025-10-14032018).

Alamat Kami:
MCG – MUSLIM CARE GLOBAL
No 5 Jalan Puisi U2/27 Taman TTDI Jaya
40150 Shah Alam, Selangor.
Ada Sebarang Persoalan?

[email protected]

Hubungi Kami:

012 693 5938 / 019 262 5938

© 2019-2022 Muslim Care Global. Website Built & Design by Ledakan Digital Services
0

RM0.00

✕

Login

Lost your password?

✕

Cart

Your cart is currently empty.

Subtotal: RM0.00
Total: RM0.00
Proceed to checkout View cart
  • Shop
  • My account
  • 0 Cart