Nukilan Presiden

Pesanan Presiden

Bismillahirahmanirrahim dan Assalamualaikum.

Segala pujian kepada yang Maha Kuasa dan utusannya Muhammad S.A.W. Bersyukur kepada pencipta kita Allah yang memberi kita tujuan dalam kehidupan iaitu untuk menyembah kepada-Nya, berkhidmat dan mengagumi ciptaann-Nya,manusia serta alam sekitar untuk kebaikan bersama.

Dalam aspek kemanusiaan, Muslim Care Global ditubuhkan untuk berkhidmat kepada ummah yang memerlukan dimana untuk memberi inspirasi kepada modal insan, untuk membimbing secara profesional dan menubuhkan pusat pengajian. Untuk menjadi muslim yang lebih baik, kita mesti menjaga ummah kita. Menjadi baik kepada Allah bermakna yang pertama dan terpenting adalah baik kepada diri sendiri, kepada keluarga kita dan kepada semua jiran kita. Seorang muslim yang baik mesti menjadi ahli yang aktif untuk kebaikan bersama di mana membuat orang lain tersenyum dianggap sebagai amal.

Segala puji bagi Allah, Muslim Care Global mempunyai penyertaan yang hebat sejak penubuhannya. Penglibatan kami dalam kemanusiaan tahun lalu telah menghiasi lebih banyak senyuman pada wajah saudara-saudara kita yang menghadapi keadaan kehidupan paling buruk. Keperluan asas seperti air adalah kritikal di beberapa tempat tetapi usaha yang tidak berkesudahan telah mendorong para penyokong kami untuk membantu ummah. Dengan izin Allah, sekarang saudara-saudara kita boleh menikmati sedikit kehidupan mereka walaupun mereka dalam kesusahan.

Saudara sekalian,
Sejak penubuhan Muslim Care Global, kami menghadapi serangan persepsi dari mereka yang tidak selesa dengan kewujudan kami. Mereka telah merancang untuk mengusir kami dari kelompok kemanusiaan dan bertindak diluar kawalan dengan mengheret kami ke muka pengadilan. Dengan izin Allah, kami berjaya mempertahankan kewujudan kami dan kami mengambil iktibar dari kejadian yang telah berlaku sebagai pendorong kepada Muslim Care Global untuk ke peringkat seterusnya.

Bagi pihak pengurusan, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua ahli untuk sokongan berterusan anda yang tidak berbelah bahagi yang menjadi tonggak kuat untuk semua aktiviti semasa tahun permulaan kami.

Akhir sekali, ianya bukan nama mahupun rupa tetapi tindakanlah yang akan mempamerkan siapa sebenarnya kita.
Wassalam.